Proběhl workshop pro práci s 3D pery

V minulém týdnu byl uspořádán workshop pro práci s 3D pery v rámci pravidelného setkání pracovní skupiny pro polytechnické a zájmové/neformální vzdělávání. Zúčastnily se mimo pravidelně se setkávajících členů pracovní skupiny také učitelky z MŠ Pohádka a MŠ Písnička.

Bylo zakoupeno 14 balení 3D per společně s barevnými filamenty na vyzkoušení. Při samotné práci s 3D pery byly vyzkoušeny všechny související kroky: zprovoznění, aplikace vybraného barevného filamentu, obkreslování předtištěného vzoru i vyplňování 3D omalovánky. Poslední zmíněné se ukázalo být nejlepším řešením pro děti v MŠ, pro které může být samotná volná kresba perem ještě příliš náročná.

Co se týče používaného materiálu, jedná se o značku PLA, průměr struny je 1,75 mm. Materiál je volně dostupný v příslušných e-shopech. Jde o stejný materiál, který používáme v naší 3D dílně. Finančně vyjde daleko úsporněji pořizovat ho ve větších baleních určených pro 3D tiskárny. Materiál prodávaný v baleních přímo pro 3D pera vychází dráž.    

Z důvodu finanční úspory budeme pořizovat materiál pro tvorbu (filament) hromadně. Objednání a distribuci zajistí ve spolupráci se školským odborem MAP.

Sadu 3D per je možné si zapůjčit na celý měsíc, aktuálně již probíhají rezervace na příští školní rok. V případě, že máte zájem si sadu per zapůjčit, kontaktujte nás.

V případě trvajícího zájmu o další workshopy pro práci s 3D pery, jsme připraveni na tuto poptávku reagovat a případné zájemce budeme o novém termínu včas informovat.

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *