Opět zahajujeme provoz 3D dílny a chystáme novinky

logo MŠMTPo předchozím úspěšném a tvůrčím školním roce opět otevíráme 3D klub a dílnu v Roudnici nad Labem 💻

Od března jsme si, stejně jako ostatní volnočasové iniciativy, dali povinnou pauzu a věnovali jsme se tisku komponentů pro výrobu roušek a plánování aktivit a pomůcek na další období. Nyní doufáme, že se nám podaří navázat v naší činnosti a uvítáme nejen naše pravidelné uživatele, ale také nováčky. Aktuálně se dílna stále nachází při ZŠ Karla Jeřábka v Roudnici nad Labem, vstup zadním vchodem do suterénu s řemeslnými dílnami. Všichni zájemci o pravidelnou docházku, nebo i jednorázové vyzkoušení 3D tiskáren, se mohou hlásit v odpoledních hodinách přímo v dílně nebo kdykoliv na telefonu a emailu. Kontakty naleznete ZDE.

Užití 3D tiskáren v dílně je pro zájemce zdarma a budete se moci prakticky naučit vše, co k 3D tisku patří. Na všechny šikovné kreativce se už teď těšíme a jsou vítáni 🤩🙂  

Aktivita je podpořena v rámci OP VVV projektem MAP ORP Roudnice nad Labem II, registrační číslo projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0009158.

3D tisk 2

3d tisk 1

3D dílna_letáček_2020-page-001

Od podzimu nás dále čekají zajímavé změny, o kterých včas zašleme podrobné informace. Především bude naše dílna přestěhovaná do nových větších prostor Místní akční skupiny Podřipsko, z.s. v Očkově ulici 2, Roudnice nad Labem. Kudy sem? Prostory se nacházejí na konci ulice, v sousedství Karlova náměstí, roudnického zámku, muzea a Galerie moderního umění. Zájemci o tvorbu tak mohou svou návštěvu spojit s historickými a kulturními stanovišti našeho města.
Snímek obrazovky 2020-10-22 142455Zdroj: https://mapy.cz/zakladni?x=14.2610666&y=50.4250268&z=18&source=stre&id=102690

Rádi bychom také po prázdninách připomněli pomůcky, které nabízíme zdarma k zapůjčení. Aktuální nabídka našich pomůcek k vyzkoušení je již dobře známá:
Ozobotí farma
IMG_3783

Co vlastně ozobot je? Malý a pohyblivý  robůtek ozobot je interaktivní hračka a edukativní pomůcka vhodná pro rozvoj algoritmického a informatického myšlení. Díky senzorům ozobota lze ovládat jeho pohyb pomocí fixem nakreslených drah, kde barevné variace černé, modré, zelené a červené představují různé příkazy, podle kterých ozobot např. zatáčí, zrychluje nebo zpomaluje.  Ozobot je vhodný pro různé věkové kategorie. Obtížnost práce s ozoboty lze totiž postupně navyšovat, od ovládání ozobota kreslením drah fixami lze přejít na jeho ovládání pomocí programovacích nástrojů nebo pomocí aplikací pro mobilní telefony a tablety. Pokud máte o ozoboty zájem, kontaktujte našeho garanta pro polytechnické vzdělávání na e-mailu tomas.lukacina@maspodripsko.cz

 

IMG_20200618_140316

 IMG_20200618_1445353D pera jsou zjednodušenou formou 3D tiskárny, kdy se do jednoho konce vkládá náplň, tzv. filament, a druhým koncem vytváříte trojrozměrné objekty. Protože náplň na vzduchu velmi rychle tuhne, můžete modelovat také do výšky. 

Jako další zajímavý kousek se chystáme pořídit laserovou gravírku – CO2 laserový plotter. Vybraný model je velmi dobře využitelný pro práci s přírodními materiály i pro technické kreslení. 

gravírka

 

Máte zajímavé nápady na společné aktivity pro žáky i veřejnost? Kontaktujte nás nebo zanechejte komentář.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *