Pozvánka na setkání matematické pracovní skupiny a tematický workshop Abaku

Všechny zájemce z řad pedagogů i veřejnosti bychom rádi pozvali na tradiční setkání pracovní skupiny pro matematickou gramotnost, jehož součástí bude tentokrát také vzdělávací seminář pro pedagogy ZŠ s názvem „Abaku ve výuce matematiky“. Seminář je kombinovaný s workshopem a poskytne tedy jak teoretické, tak především praktické poznatky a příklady práce s principy Abaku v hodinách matematiky.

O co přesně se bude jednat? Metoda Abaku je primárně určená pro práci s celým kolektivem najednou a vhodná pro různé věkové skupiny.  Hlavním cílem při používání metody je upevňování početních spojů. To jsou spoje typu 2 + 3 = 5, 4 + 6 = 10, násobilkové spoje apod. Pokud si žák takové spoje vytvoří, v budoucnu mu to usnadňuje práci při obtížnějších tématech matematiky – např. při rozšiřování a krácení zlomků Více informací můžete nalézt také na webu https://abaku.org/.

Lektorkou aktivity bude členka matematické pracovní skupiny, paní učitelka Jaroslava Bížová ze ZŠ SMART.

Termín konání:      úterý 22. 9. 2020 od 13:00 do 17:00 hod.

Místo konání:        ZŠ SMART, Neklanova 1806, Roudnice nad Labem

Náklady na seminář jsou hrazeny z projektu MAP Roudnicko a je tedy pro účastníky zcela zdarma. V blízkosti školy je volně dostupné parkování.

Všechny zájemce prosíme o nahlášení účasti nejpozději do pátku 18. 9. 2020 na email andrea.jandova@maspodripsko.cz. Kapacita je z organizačních důvodů omezena.

Document-page-001

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *